17 september-protest i Luleå

2012-08-29 15:26:11
På ett uppstartsmöte i Luleå den 23 augusti beslutades det om att bilda ett Välfärd utan vinst-nätverk även i Luleå. Nu satsas för fullt på en protest-manifestation den 17 september.

Representanter från Ung ­Vänster, Rättvisepartiet Socialisterna, Luleå LS av SAC, Vänsterpartiet, Elevkampanjen och Kommunistiska partiet samt enskilda individer deltog på mötet.
Även om privatiseringarna inte gått lika långt i Norrbotten som i resten av landet är problemen tydliga. Privatiseringarna av apoteken har redan lett till hot om nedläggning i glesbygden.
Medan Arvidjaurs enda apotek hotas av nedläggning, och det blir 7 mil till närmaste riktiga apotek, finns nu fyra apotek inom några hundra meter i Luleå centrum.
Landstinget utreder en privatisering av ambulanssjukvården och det så kallade ”fria vårdvalet” utarmar de offentliga vårdcentralerna.
Till nästa nätverksmöte den 3 september ska såväl fler organisationer kontaktas som flygblad och affischer vara klara. Kontakta rs.lulea@socialisterna.org eller 0920-22 08 74 om du vill hjälpa till!

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!