30 procent av mellanstadieeleverna utsätts för mobbning

2012-08-22 14:29:35
Enligt Friends kartläggning inför skolstarten, utsätts omkring 30 procent av mellanstadieeleverna för mobbning. Detsamma gäller för var femte elev i de högre årsgrupperna och då erkänner man ett stort mörkertal.

Samtidigt som pressen på unga ökar vad gäller status, utseende och prylar finns allt färre personal i skolan för att fånga upp dem som blir måltavla för mobbning.
Den otrygga arbetsmiljön som barn och unga utsätts för skulle kunna förbättras med fler vuxna i skolan.

Att mobbning, våld och hot om våld ökar är ett direkt resultat av  nedskärningar.
Rättvisepartiet Socialisterna kämpar tillsammans med elever och skolpersonal för mindre klasser, ökad lärartäthet, fler pedagoger, elevvårdande personal och rastvärdar för att förbättra arbetsmiljön för såväl personal som elever.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!