Ny cd – Efter tystnaden

2012-03-21 12:07:54




Jens Ihlström och kompbandet Allt blir bra släppte skivan Efter tystnaden den 16 mars. Den innehåller 12 spår av en slags modern proggmusik. Jens Ihlström släppte sitt debutalbum ”Bland Fingerborgar och Tändsticks­män” 2008 och har därefter gått från visor till proggrock.

Och precis som sig bör när man lyssnar på progg blir man mycket upplyft när man lyssnar på skivan. Texterna är personliga och samtidigt politiska, med citat som: ”Med frihet att välja kan allting säljas ut” (Frihet att välja) och ”Allting jag äger ska till slut ändå äga mig” (Hjärta av sten). Låten Göteborg, Göteborg handlar om de romer som har förbjudits att spela musik på gatorna för att få ihop pengar till mat.

Jens Ihlström och Allt blir bra befinner sig i Malmö, dit Jens Ihlström flyttade för sex år sedan. Men han kommer ursprung­ligen från Luleå och hemstaden hyllas i låten Svartöstan.
Efter tystnaden är ett album i sann progganda, och kan rekom­menderas till alla de som älskar 70-talsproggen, men även till den yngre generationen som inte växte upp med proggen men som ändå älskar politisk musik.
Efter tystnaden passar utmärkt i dagsläget då Sverige befinner sig i en politisk katastrof och skivan lyser upp en tid som denna.

Lousie Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!