Anmäl dig till sommarlägret – nu

2008-06-04 12:18:37
I år är det 40 år sedan revolternas år 1968 och detta firas självklart också på Elevkampanjens och Rättvisepartiet Socialisternas sommarläger.

Varje dag hela lägerveckan hålls seminarier på temat 1968, till ­exempel om mordet på Martin Luther King, om invasionen av Tjeckoslovakien och självklart om Frankrike maj -68.
På stormötet om Frankrike -68 kommer en medlem från RS syster­organisation i Frankrike, som själv var med då generalstrejkerna och massdemonstrationerna begav sig, att tala.
Även Clare Doyle från Commit­tee for a Workers’ International (den international som RS är en del av), som har skrivit boken France 1968 – Month of Revolution, kommer att delta.
Utöver detta kommer även medlemmar från systerorganisationen i Tyskland att delta och tala om strejkerna och det nya vänsterpartiet i Tyskland. En debatt kommer att äga rum om klimatkrisen och vad som är alternativet.

Sänk Rasismen

En annan betydande del av lägret är teman på antirasism och kampen för flyktingamnesti.
Hela lägret kommer att öppna med ett stormöte om Sänk Rasismen, för flyktingars rättigheter. Den senaste tidens upptrappade nazistvåld och sverigedemokraternas frammarch visar på behovet av en antirasistisk rörelse.
Förutom politiska seminarier kommer det såklart att finnas mycket tid för bad, fotboll, bastande, filmvisningar på kvällen och annat som hör sommaren till.
Sommarlägret är ett perfekt tillfälle att ta med hela familjen på en skön semester i Stockholms skärgård.
Platsantalet är begränsat så anmäl dig bums på telefon 08-724 99 62 eller per e-post till info@elevkampan­jen.se

Lina Thörnblom
RS & Elevkampanjen presenterar

SOMMARLÄGER 2008

1-6 juli i Stockholms skärgård

★ antirasism ★ rädda hyresrätten ★ klimathotet ★ kamp för HBT-rättigheter ★ kampen mot högern ★ kvinnokamp ★ Bad ★ Bastu ★ Seminarier ★ Filmer ★ Fotboll ★ Internationella gäster

Anmäl er nu på telefon 08-724 99 62 eller e-post info@elevkampanjen.se

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!