Det nya Sverige!

2010-10-07 17:11:17
Jag vaknade upp dagen efter valet med en stor klump i magen. Fyra år till med alliansen och inte nog med det, fyra år med Sverigedemokraterna.
Det stod alltså klart, en antirasistisk rörelse måste byggas! Och detta genom att vi gemensamt strider mot de orättvisor som har gjort det möjligt för Sverigedemokraterna att ta sig in i Sveriges riksdag.
En klok man sa en gång, ”Sörj inte, organisera er” och det är exakt vad vi gjorde.
Med hjälp av flera uppmaningar på Facebook och i samarbete med Septemberalliansen och Stockholms antirasistiska kulturförening (STARK) satte vi grundpelarna i den nya antirasistiska rörelsen.

Vårt första mål? Massiva protester vid riksdagens förs­ta upprop klockan 10:00, måndagen den 4 oktober 2010.
Samtidigt som Jimmie Åkesson och hans partikamrater tillsammans med Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund m fl gjorde sig klara för att bege sig till Sveriges riksdag för att där gemensamt utse en ny talman, samlades hundratals elever på Mynttorget.
Elever som på vår uppmaning hade gått ut i strejk, elever som förmodligen skulle få skolk, elever som hade tagit sig sin demokratiska rätt att få protestera.
 
Och de var inte ensamma. Framåt sena eftermiddagen samlades över 10 000 personer på Sergels torg för att demonstrera mot rasism och den nedskärningspolitik som har orsakat Sverigedemokraternas stora framgångar, även där många ungdomar. Många som förmodligen var för unga för att ens få rösta, ungdomar som tröttnat på att inte få göra sina röster hörda.
Det är just där vi måste börja vår kamp, vår generation mås­te göra det möjligt för nästa generation att ta över kampen.
Vi måste lära oss att anpassa vår retorik och politik så att våra yngre kamrater känner sig inkluderade.
Framåt niotiden var det de som trotsade kylan och fortsatte att ivrigt ropa ut slagord och det var de som jublade och tände bengaler när Ayla, HighWon och I-smile m fl tog plats på scenen för att framföra sin nya låt ”Det nya Sverige”, en kamplåt mot rasism, en kamplåt för dagens unga, en kamplåt för de vars röster ännu inte räknas.
De kulturfyllda protesterna den 4 oktober måste få sätta ribban för vår fortsatta kamp!

Våra unga kamrater är det nya Sverige, det är de som får ihop tiotusentals människor via Facebook på bara en enda dag. Och det är de som inspirerar musiker till att skriva nya politiskt laddade låtar och vi får inte exkludera dem.
Vi har inte och kommer heller aldrig att ha råd med att exkludera dem.

Casey Vendélle, initiativtagare till elev­strejken mot rasism i Stockholm den 4 oktober och ny medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!