En saga som bryter ner prinsessnormer

2012-05-23 15:00:55
TEATER Prinsessan bestämmer. Hon äter praliner, startar krig, inkasserar skatt och är också kåt. Hon ska gifta sig med en prins för att glädja folket (och få dem att tänka på annat) men när Lydia börjar jobba som tjänsteflicka händer det något med prinsessan – kan hon bestämma att Lydia ska älska henne?

Det är en fantastisk komedi som utspelar sig med fina sidokaraktärer som kompletterar dynamiken mellan prinsessan och Lydia.

Den blivande prinsen (”den tjocka pojken”) får utrymme att ifrågasätta prinsnormen och lyckas charma publiken bara genom att inte vara den klassiske prins charming, utan genom att ha ”bajsbruna” ögon och ”bajsbrunt” hår, vara kort till växten och dessutom mullig (mulligt är gulligt).

I söndags (den 20 maj) var sista gången den spelades i Tensta på Blå Huset, men det ryktas att man kommer att få se Teaterhjältens När prinsessan begär under Pride! Så håll ­utkik i programmet – det här vill ni inte missa.

Lucia Collazos

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!