”Facket behöver agera i sittstrejken”

2017-08-24 20:27:47

foto: Natalia Medina
Petri Myllykoski.

– Fackligt aktiva och fackföreningar behöver uttala sig till stöd för sittstrejken, säger Petri Myllykoski, förtroendevald bussförare inom Kommunal.

Redan i mars skrev han tillsammans med fackligt aktiva i Seko och Byggnads ett uttalande som kritiserade regeringens flyktingpolitik. Bland annat att tillfälliga uppehållstillstånd öppnar för lönedumpning och allt fler tillfälliga jobb.
– Det ser vi nu när både allianspartierna och Svenskt Näringsliv driver på för sänkta löner, till att börja med för nyanlända, säger Petri.
Uttalandet i mars avslutades:
”Två saker måste till för att lyckas: För det första krävs ett flyktingmottagande i offentlig regi, utan profitörer som försöker tjäna pengar på flyktingar, och ett mottagande där alla kommuner är med och hjälper till. Det andra som krävs är ett offensivt investeringsprogram för att bygga ut utbildning, bostäder och välfärd. Det behövs för integrationen, och det behövs för samhället överhuvudtaget.
Det är genom kombinationen av de här två sakerna som samhälls­ekonomin kommer att tjäna på en fortsatt solidarisk flyktingpolitik.” ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!