Fackligt upprop i Tv och Expressen

2009-05-02 09:38:00
Ett fackligt upprop som siktar på en massiv protestdag när riksdagen öppnar efter sommaruppehållet, den 15 september, blev en stor nyhet i många media. Både SvT och TV4 gjorde inslag på första maj och i Expressen var uppropet huvudnyhet. Se mer på:

http://svtplay.se/v/1541323/rapport/fackligt_upprop_mot_s-toppen

http://nyhetskanalen.se/1.975199/2009/05/01/lundby_wedin_ibland_blir_det_fel?commentId=19.118406

http://www.gt.se/Nyheter/1.1553133/protesten-mot-mona?standAlone=true&viewstyle=print

Offensiv skrev om uppropet i ledaren i veckans tidning;
————
”Nu får det vara nog av reträtter och handlingsförlamning”, manar ett nytt upprop av fackliga profiler bland gruvarbetarna och de varselhärjade arbetarna på Volvo Lastvagnar, samt inom kollektivtrafiken i Stockholm och Pappers vid ABB i Figeholm, som drog igång uppropet mot huvudavtalet.
”Vi kan inte längre låta oss hunsas av en arrogant högerregering och giriga direktörer och kapitalister som kan gömma sig bakom en oduglig facklig och politisk opposition … Vi vä­grar acceptera en ny massarbetslöshet och att det än en gång är de arbetande och de arbetslösa, sjuka och fattiga pensionärer som ska betala för de rikas kris” heter det i uppropet, som manar till massprotester när riksdagen öppnar efter sommaren den 15 september.
————-
Vill du hjälpa till att sprida uppropet? Skriv på ditt och dina arbetskamraters namn, ta upp det på nästa fackmöte och för kraven vidare till de centrala facken. Maila eller faxa era namn, fack och arbetsplats till Dennis Bäckman, dennis.backman@se.abb.com och/eller till Septemberalliansen, c/o liljeholmen@klubb119.org fax: 08-6864254.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!