”Folkpartiet spottar på de papperslösa”

2010-09-01 16:59:53
Folkpartiets valupptakt på Berns i fredags mötte hård kritik. Vid Berns i Stockholm fick SAC:s blockadvakter förstärkning av både Septemberalliansen, Jobbupproret och Rättvisepartiet Socialisterna, sammanlagt ett 50-tal personer.

Även i Göteborg genomfördes sam­ma dag och av samma skäl en symbo­lisk blockad av Folkpartiets valstuga på Kungsportsplatsen i en gemensam aktion av cirka 35 aktivister från RS, SUF och SAC, som till skillnad från i Stockholm uppmärksammades av lokala media.

Folkpartiets valarbetare, som  hängde utanför Berns entré innan skolmajoren Jan Björklunds tal börja-de, kunde trots polisens avspärrning en bra bit ifrån inte undgå att höra de svidande appeller som slungades mot dem från Peter Boon från RS, Jessica Moya från Lagenaarbetarna och Jobbupproret och Kjell från SAC som sa att ”FP spottar på de arbetslösa”.
– Jag har själv talat med FP:s parti-sekreterare Erik Ullenhag och vet att valupptakten har lagts till Berns i full medvetenhet om kampen för de sju sparkade och papperslösa städarna. Vi anklagar Folkpartiet för att trampa på de papperslösa, liksom på all fackligt garanterad lag och ordning på den alltmer otrygga arbetsmarknaden, sa Arne Johansson (RS), som talade för Septemberalliansen, och fortsatte:
– Hur många vet att nästan ingenstans i Europa har anställningsskyddet försvagats så snabbt som i Sve- rige, som numera har blivit bemanningsföretagens och de otrygga anställningarnas förlovade land? Hur många vet att t o m EU-kommissionen i en formell underrättelse har kritiserat Sverige för att inte ha en bort- re gräns för hur länge man kan cirkulera mellan olika tidsbegränsade anställningsformer?

Tvärtemot vad som skrivits i borgerliga media och på olika FP-bloggar gick allt lugnt till även i Göteborg. Den polispatrull som fanns på plats ansåg sig aldrig behöva ingripa. Alla skolelever och andra som kom till valstugan för att hämta valinformation släpptes förbi, men fick också med sig RS stöduttalande till SAC.

RS reportrar i Stockholm och Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!