Försvara Bilbo Göransson!

2008-01-09 15:03:00

foto: Sebastian Olsson
Bilbo Göransson.

Stoppa hotet om uteslutning av Bilbo Göransson ur Kommunal! Protestuttalanden med den uppmaningen har sänts in till Kommunalarbetareförbundet under jul- och nyårshelgerna.
Den 28 december lämnade Bilbo Göransson in sitt svar på de anklagelser som förts fram, men han har ännu inte fått någon reaktion från Kommunals utredare, Christer Thilén.

Skarp protest
Styrelsen i sektion 28, den sektion där Bilbo är ungdomsansvarig, har skickat en skarp protest till Kommunalförbundet.
Det är för påstådda överträdelser mot beslut i denna sektion som Kommunal över huvud taget driver utredningen om uteslutning. Sektionsstyrelsens beslut visar dock att Bilbo har starkt stöd och förtroende.
Även styrelsen för Seko klubb 119, tunnelbanetågförarnas fack i Stockholm, har protesterat. På LO-demonstrationen den 19 december skrev många fackligt aktiva – i Handels, Seko, ST m fl, förutom kommunalare – på protestlistor som Septemberalliansen gjort. Sedan tidigare står gruvarbetarfacken inom LKAB bakom Bilbo.
Bilbo Göransson har också fått många internationella stöduttalanden, från t ex Kashmir, Nederländerna och Österrike. De flesta är från brittiska motsvarigheten till Kommunal, Unison, bland andra från ordföranden för sektionen i Liverpool, Ralph Parkinson, och den internationellt ansvarige i West Midlands, Dave Auger.

Dra tillbaka hotet – nu
Den verkliga ”anklagelse” som riktas mot Bilbo Göransson från den SSU:are som ”anmält” honom, och från dem inom Kommunal Stockholm som driver frågan, är att Bilbo under förra året var pådrivande inför den stora demonstrationen mot högerregeringen den 18 september.
Att försvara Bilbo Göransson mot uteslutningshotet är att försvara demokratiska rättigheter och en kamplinje inom fackföreningsrörelsen.
Så länge Kommunal inte offentligt har avskrivit hotet behövs en fortsatt beredskap för ytterligare protester.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!