Göteborg: 600 tågade för rätten till asyl

2011-01-27 15:08:51
600 personer demonstrerade den 19 januari i Göteborg mot utvisningarna av irakier och till stöd för de aktivister som greps vid blockaden dagen innan.
Demonstrationen, som anordnats med kort varsel av Aktion mot Deportation, Ingen Människa Är Illegal och Asylrörelsen, gick till Moderater­nas lokal på Kungsportsavenyn 1.
– Anledningen till att vi avslutar demon just här är att det är Moderaterna som är ytterst ansvariga för flyktingpolitiken, sa Kristofer Lundberg från Aktion mot Deportation vid demonstrationens slut.
Jimmy Lied

 RS/offensiv kämpar för ▼

  • Omedelbart stopp för utvisningarna till Irak. Amnesti för gömda flyktingar.
  • Kamp mot hela högerpolitiken – för upprustning av välfärden istället för nedskärningar, för ett slut på attackerna mot sjuka, arbetslösa, pensionärer, arbetande och flyktingar.
  • För ett nytt arbetarparti med ett socialistiskt program.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!