Göteborg: Rör inte Mixgården!

2009-05-28 11:04:04
Mixgården i Hammarkullen hotas av nedskärningar. En ungdomsgård som gjort sig känd över hela landet, där personalen inte bara lägger ned hjärta och själ i ungdomarna utan i hela området. De engagerar de unga i olika solidaritetsprojekt. Personalen har prisats för sitt engagemang och arbete med ung- domarna och för området.

Politiker som inte ser längre än näsan räcker vill låta förortens unga betala priset för den ekonomiska krisen.
Besparingar idag är emellertid en utgift imorgon, det har vi sett i andra områden. Nabila Abdul Fattah, som arbetat på ungdomsgården, berättar:
– Under första sparomgången är det dans, sport och musikverksamhet som drabbas och tas bort. De stänger gården under sommaren, vilket aldrig gjorts tidigare. Mixgården har varit alternativet för många unga under sommaren, då andra gårdar stänger. Nu blir torget den naturliga samlings­platsen för ungdomarna istället, säger Nabila.

Som en naturlig följd av nedskärningar på skola och ungdomsverksamhet skapas en otrygghet och rastlöshet hos unga.
– Rättvisepartiet Socialisterna är emot nedskärningarna. Vi kommer att agera för protester tillsammans med ungdomarna för att stoppa nedskärningarna, säger Mikael Bernardi­ni, RS Hammarkullen.

Hammarkullen har en stolt kamptradition och har räddat Mixgården en gång tidigare från nedläggning. Då ockuperades ungdomsgården och politikerna tvingades till reträtt.
Bara protester kan tvinga politiker att backa från nedskärningarna.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!