Göteborgsföräldrar mot nedskärningar

2009-11-11 17:02:01
Nya initiativ i Göteborgs förorter mot nedskärningar. Protester har efter framgångar i Biskopsgården och Lärjedalen spridit sig till Frölunda med skolstrejker och massmöten och i Torslanda driver föräldrar en namninsamling för färre barn i förskolegrupperna.

Förra måndagen samlades 12 föräldrar från flera stadsdelar för att knyta kontakter för att samordna protesterna. Föräldrar från Torslanda, Majorna, Kålltorp, Högsbo, Lärjedalen och Biskopsgården utbytte erfarenheter och la grunden för en gemensam kamp.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!