Intervju: ”Vi ger oss inte”

2009-06-16 09:33:50

foto: Tobias Lindberg
Rashid Yijou

– Vi blockerar både in- och utfart. Vi kontrollerar hela området och vi ger oss inte!, säger Rashid Yijou, en av de strejkande lagerarbetarna på Lagena i Jordbro.

– De behöver inte varsla. Det är arbetskraftsbrist och det tas in 30-40 inhyrda varje dag. Arbetsgivarna har höjt tempot för oss, från 100 till 120 kolli per man i timmen, säger Rashid Yijou.

– Företaget har genomfört dåliga beslut baserat på okunskap som kostat pengar, som t ex när de satsade på förarlösa truckar. Hade de frågat oss arbetare som kan det här hade det aldrig hänt. De kastar 35 miljoner i sjön på truckar som inte fungerar men vägrar släppa till några miljoner för
att rädda jobben.

Mattias Bernhardsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!