Kamp mot rasism och kvinnoförtryck

2010-02-17 15:02:51
RS anser att rasism och kvinnoförtryck måste bekämpas aktivt var det än dyker upp.

Våldtäkter, sexuella trakasserier och våld mot kvinnor ökar. Vi deltar i Elevkampanjens arbete med ”Vägra Kallas Hora” och i Luleå kommun har vi tidigare lagt en motion om ett kvinnohus, en fråga som fortfarande är aktuell. Ett kvinnohus skulle kombinera mottagningsverksamhet, mötesplats för kvinnor, sociala aktiviteter och upplysningsarbete mot mäns våld mot kvinnor. Det röstades dock ned av de andra partierna.
Vi står även för mer pengar till kvinnojourerna.
För att bekämpa kvinnoförtryck och sexism behövs ekonomisk jämställdhet mellan könen.
RS kämpar för höjda löner i kvinnodominerade låglöneyrken, kortare arbetsdagar, höjda försäkringsnivåer och en upprustad välfärd. Att Socialdemokraterna i Luleå tog bort helgtillägget för vårdanställda i kommu- nen var även ett slag emot jämställdheten.

Rasism och nazism skapar en konstgjord motsättning mellan de grupper som behöver kämpa tillsammans.
Varje gång Sverigedemokraterna har dykt upp i Norrbotten har RS uppmanat till stora och fredliga protester.
Vi vill visa att rasister inte är välkomna och att ansvaret för nedskärningar, fattigdom och klassklyftor lig- ger hos bankdirektörer och storföretag, som roffar åt sig hejdlöst oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur.
Även extrema nazistgrupper har försökt etablera sig i Norrbotten. Un­der hösten 2009 dök flygblad och klistermärken från den nazistiska så kallade ”svenska motståndsrörelsen” upp i Luleå och Piteå. Tillsammans med andra antirasister svarade RS med protester.
RS står för ett återinförande av asylrätten och har deltagit i flera aktioner för att stoppa den omänskliga flyktingpolitiken.
Rasism och kvinnoförtryck är de­lar av samma klassamhälle – och mås­te bemötas med enad kamp under- ifrån; svenskar och invandrare, män och kvinnor, måste gemensamt ta kamp för allas rätt till vård, skola, bostad, arbete etc.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!