Kung, militär och familj i SD:s programpunkter

2010-02-01 13:20:49
Sverigedemokraterna är nu över 4-procentsgränsen i de flesta opinionsmätningarna. Tillsammans med rasismen driver partiet klassisk högerpolitik.

Här är några av SD:s programpunkter:
  • Partiet har en ”stark tro på en marknadsanpassad ekonomi”, d v s just den kapitalism som orsakat den ekonomiska krisen. Partiet är också anhängare av en ”självständig riksbank”, en nyliberal käpphäst.
  • SD är anhängare av EU:s inre marknad, trots att man säger sig vara mot EU. SD är för den fria rörligheten för kapital och varor, men så klart inte arbetskraft.
  • Programmet betonar ”försvar av äganderätt” och kallar skatt på eg­endom för en ”kränkning av äganderätten”.
  • SD vill ”återupprusta det svens­ka försvaret” och är varma anhänga­-re av monarkin.
  • Man betonar ”alla barns rätt till en mor och en far”. I partiets fraser mot diskriminering är hbt-personer inte omnämnda.
  • SD vill att den faktiska pensionsåldern ska öka, att alla ska job­ba längre.
Denna politik följs i praktiken med stöd från SD till nedskärningar i de kommuner partiet finns. I paradkommunen Landskrona är Sverigedemokraterna stödparti till de hö- gerpartier som bland annat privatise-rar och gör nedskärningar i äldreomsorgen.

Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!