Lyckat årsmöte för RS Norrbotten

2015-02-12 14:45:54

foto: RS Luleå
RS i Norrbotten har haft ett lyckat år 2014 och blickar nu framåt mot ett spännande år 2015.

Lördagen den 7 februari höll Rättvisepartiet Socialisterna (RS) Norrbotten sitt årsmöte.

Mötet inleddes med en världsövergripande sammanfattning av det gångna året, vilka utmaningar som har funnits och vilka som väntar år 2015. Bland annat diskuterades orsaken till rasistpartiernas ökade stöd i Europa, vänsterns framväxt med Syrizas valseger i Grekland, följderna av social nedrustning och framväxten av krig och konflikter.
Punkten därefter, som inleddes av partistyrelseledamoten Minela Mahmutovic från Göteborg, tog upp om situationen i Sverige. Här inleddes med en återblick av vad som hänt under år 2014; höstens politiska kris och hur den har lett till att högerpopulistiska Sverigedemokraterna framstår som den enda oppositionen.
I diskussionen togs frågan om funktionsnedsattas situation upp. Även den rådande bostadssituationen diskuterades och i samband med detta nämndes den lokala kampen i Luleå där kommunen beslutat om att riva 26 bebodda hyreslägenheter med låg hyra, trots den akuta bostadsbristen.
I Norrbotten har mycket förändrats under år 2014: Sverigedemokraterna har på allvar etablerat sig, gruvboomen är över och de politiska blocken har gått högerut och närmat sig varandra, med allt fler blocköverskridande styren. Bostadsbristen, rasismen och den allt akutare krisen i vården är frågor som kommer att vara brännande under år 2015.

Mötet avslutades med en diskussion om partibygget, som delvis hänvisades till 2014 års verksamhetsberättelse. Raymond Ohlson gav exempel på vad som uträttats på lokalnivå, till exempel manifestationer mot de ökade arbetsolyckorna, solidaritetsmanifestationer för exempelvis Kärrtorp och Kobanê med mera.

Mötet gav en bra grund för Rättvisepartiet Socialisternas fortsatta arbete i Norrbotten för år 2015. Speciellt glädjande var att en ny medlem värvades under årsmötet och att flera medlemmar höjde sina medlemsavgifter. Det visar på en optimism om våra möjligheter att bygga en stark socialistisk röst i Norrbotten under år 2015. ■

 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!