Nazister utbuade

2010-04-17 22:36:01

foto: Offensiv


300 antirasister slöt upp på korsningen S:t Eriksgatan-Flemminggatan för att bua ut de fåtal nazister som hade vågat sig ut på Stockholms gator för att hylla en mördad sydafrikansk nazist.

 Ett 40-tal nazister från den så kallade svenska motståndsrörelsen (smr) marscherade med polisbeskydd genom Kungsholmen i Stockholm för att hedra den sydafrikanske apartheidhyllande nazisten Eugéne Terre’Blanche, som mördades på sin gård i Sydafrika för snart två veckor sen.

Samtidigt hade Nätverket mot rasism (nmr) mobiliserat till en motdemonstration vid korsningen S:t Eriksgatan-Flemminggatan. Smr är kända som sveriges mest våldsamma nazistsekt och har vid flera tillfällen attackerat RS-medlemmar och andra antirasister.

300 antirasister slöt upp på nmr:s samlingsplats och flera förbipasserande kungsholmsbor anslöt sig också till demonstrationen efter att appeller hölls som informerade de förbipasserande om att nazisterna.

Burop och slagord haglade sedan över de isolerade nazisterna när de passerade vid korsningen och återigen visade stockholms antirasister att nazisterna i smr inte är välkomna oavsett när och var de marscherar.

Kampen mot nazismen fortsätter på gator och torg, på skolor, arbetsplatser och bostadsområden. Ingenstans kommer vi ge någon plattform åt nazisterna.

Antirasist i Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!