Nedskärningspaket klubbat

2009-01-07 16:20:49
Tidigare i höst marscherade 60-talet lärare från Angered till Gustav Adolfs torg där runt 300 slöt upp för att demonstrera mot de planera­de nedskärningarna.

Nu har politikerna med socialdemokraterna och miljöpartiet i spetsen fattat beslut om nedskärnings- paketet för år 2009 på 40 miljoner kronor, varav 22 miljoner är besparingar på skolan, förskolan och kulturskolan.
Redan idag har personalen en besvärlig arbetssituation efter att 58 lärarjobb försvunnit inom grundskolan och kulturskolan från 2006 fram till i augusti 2008.
Utöver des­sa har även specialpedagoger och elevvårdande personal fått gå.

Två öppna förskolor kommer att läggas ner och barnen kommer att omplaceras till befintliga förskolor med större barngrupper och minskad personaltäthet som följd.
– Dom pratar om omfördelningar och vi om nedskärningar.
 Resurserna fördelas till privata före­tag och vinster, beklagar Lärarförbundets Marita Back politikernas agerande för Offensiv.

Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!