Protest för återinförande av asylrätten

2012-06-27 15:34:47
Cirka hundra personer slöt upp för att delta på manifestationen i Borås på Stora torget den 20 juni mot Sveriges inhumana flyktingpolitik och för rätten till asyl för de flyktingar som hotas av utvisning.

Demonstrationen, som anordnades av Asylrörelsen i Borås, ­genomfördes mot bakgrund av att media har uppmärksammat flera utvisningshotade flyktingar, som flyktingaktivister har kämpat för i Borås.
Flera olika organisationer och flyktingföreningar fanns på plats för att solidarisera och visa sitt stöd för manifestationen. Många av talarna var flyktingar som riskerar utvisning. De berättade alla om den fruktansvärda situation som de varit tvingade att fly ifrån.
Christopher Tollesson, en av de aktiva flyktingaktivisterna, var ­dagens konferencier och från ­Rättvisepartiet Socialisterna talade Amer Mohammed Ali.
Sju av tio flyktingar får idag avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige och utvisas till förtryck, terror och misär. Flera av de utvisnings­hotade i Borås är från Afghanistan, där minoritetsgrupper förföljs och torteras av regimen.
Ändå ser svenska staten inget problem med att utvisa hazarer, ­politiska motståndare och andra hotade grupper dit.

Asylrörelsen Borås fortsätter att växa och den 30 juni är det dags för nästa manifestation. Kampen för rätten till asyl fortsätter.
Robert Bielecki

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!