Protester när Pussy Riot dömdes

2012-08-22 13:40:41
Fredagen den 17 augusti, dömdes de tre bandmedlemmarna i Pussy riot till två års fängelse för ”huliganism”. Domen följdes av omedelbara protester runt om i världen. I Sverige genomfördes protester i Stockholm och
Göteborg.

Stockholm
De protesterande samlades utanför ryska ambassaden medan domen inväntades:
– Domen är rent vansinne! Jag är här för att protestera och jag hoppas det är många som gör likadant runt om i världen, sa Elisabeth Seth som slöt upp vid ambassaden.
– Jag är här för att visa mitt stöd till Pussy riot. Jag är väldigt imponerad av dessa kvinnor. Domen är helt sjuk, de kan få upp till 7 års fängelse! Att de dömdes över huvud taget är bisarrt, kommenterade Oumie Gibba som också fanns på plats.

Göteborg Redan klockan 10.00 demonstrerade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborg. Protestaktionen stängde i praktiken ned det ryska generalkonsulatet.
Amer Mohammed Ali (RS) överlämnade på morgonen ett protestbrev till konsuln med krav på frigivandet av Pussy Riot och alla politiska fångar samt ett stopp på repressionen av oppositionsrörelsen. Det var en uppenbart besvärad konsulatpersonal som kom ut för att motta brevet, samt fotografera de protesterande. Denna skrämseltaktik har används tidigare utan verkan.
Protesten uppmärksammades även i Göteborgs-Posten och på GPTV.
www.socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!