”Sälj inte våra hem”

2012-04-26 11:20:21


Än en gång genomför Stockholms moderater en fullständigt odemokratisk utförsäljning av kanske uppåt 10 000 hyresgästers hem.

Tunga argument haglade när 500 mycket upprörda hyresgäster i Stockholm i måndags protesterade utanför stadshuset mot utförsäljningen av ytterligare 2 800 bostäder inom allmännyttan.

”Låt bli vårt hem, borgarslem” stod det på ett plakat som ett litet barn tillverkat själv.
Lotta Sjöquist, som kommit till demonstrationen tillsammans med ett 50-tal grannar från Hässelby Strand, var en av de hyresgäster som tog chansen att grilla det ansvariga ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson.
– Var ska de unga bo och varför säljer ni till såna skamliga underpriser, frågade hon utan att få något svar.
Nu efterlyser hon en folkomröstning, liksom i Ekerö. Om inte försäljningen stoppas av stadsfullmäktige har mer än en tredjedel av hela allmännyttan sålts sedan år 2000.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!