”Sex är samtycke, inte tillåtelse”

2013-10-09 11:39:27
”Någonstans vet jag att jag sa nej, för jag hör fortfarande hans jävla flåsande i örat: ’jo’”.

Det var svårt att lyssna på de berättelser om sexuella övergrepp som lästes upp på Mynttorget i Stockholm i måndags. Samtidigt kändes det så otroligt viktigt.
Det är Femtastic och Crossing Boarders som har dragit igång kampanjen FATTA.
”Kampanjen har två syften. Det första är att få människor att reflektera kring övergrepp och fatta att sex handlar om samtycke. Det andra är att få politiker att fatta beslut och lagstifta så att ingen som våldtar går fri!”, skriver de på sin hemsida fatta.nu.
Under manifestationens gång uppträdde bland ­annat Syster Sol och Cleo, och tal hölls från diverse olika orga­nisationer. Allt blandat med högläsning av berättelser som kvinnor i hela landet skickat in till FATTA-kampanjen.

Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!