Sjukvårdspartiet plagierade RS-artikel

2010-09-15 17:29:31
Den 9 september publicera­de Bohuslänningen en debattartikel till synes skriven av Sjukvårdspartiet i Västra Götaland.

En snabb granskning visar dock att artikeln har slående likheter med den debattartikel Rättvisepartiet Socialisterna publicerade i Bohuslänningen och på vår hemsida i juli. Det handlar inte bara om att Sjukvårdspartiet har använt samma argument – man har ord för ord kopi- erat vår artikel. Sveriges Radio valde att uppmärksamma plagiatet.

För att rädda akuten på Uddevalla sjukhus krävs att man återigen går ut och protesterar så som man gjorde under våren 2007, när tusentals demonstrerade för att försvara bra vård och personalens arbetsförhållanden. Personalen på Uddevalla sjukhus varnade tidigt för konsekvenserna av att lägga ner akuten.
Men det krävs också att det finns ett politiskt alternativ som inte nöj-er sig med att vara en proteströst i valet vart fjärde år. Vi i Rättvisepartiet Socialisterna menar att man må-ste utveckla den kraft som mass- mobiliseringar till stöd för vården innebär till att om så krävs inbegri­pa politiska strejker och aktioner.
I Göteborg deltog RS tillsammans med boende i stadsdelen Hammarkullen i en ockupation som lyckades skjuta upp nedläggningen av den lokala vårdcentralen, vilket visar att aktiv kamp kan besegra impopulära och odemokratiska beslut.
Patrik Berg
Förstanamn på Rättvisepartiet Socialisternas kommunlista i Uddevalla

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!