Stöd från sopgubbar och gruvarbetare

2009-06-17 17:10:01
– Vi stödjer er strejk. De kommer att försöka hota med Arbetsdomstolen och böter, men ni är starka. Precis som vi var under sopstrejken i fe­bruari. Vi börjar nu direkt ett stödarbete för er. Det sa Marcus Liss, en av flera talespersoner för sopstrejken i Stock- holm i februari, när han höll stödappell för de strejkande i måndags.

”Hela fackföreningsrörelsen måste stödja lagerarbetarnas kamp på Lagena, Systembolagets lager i Jordbro, i deras kamp mot orimliga uppsägningar. Att avskeda fast anställda för att ersätta dem med bemanningspersonal är en uppseendeväckande och arbetarfientlig provokation mot lager­arbetarna och deras fackklubb”, heter det i ett gemensamt uttalande från Harry Rantakyrö, ordförande i Gruvtolvan Kiruna, Tomas Nilsson, ordförande i Gruvfyran Malmberget och Septemberalliansens möte i Stockholm den 15 juni.
I ett annat stöduttalande ger Rättvisepartiet Socialisternas samtliga åtta  kommunfullmäktigeledamöter, varav två sitter i Haninge kommunfullmäktige, sitt fulla stöd till strejken. I uttalandet med rubriken ”Arbetarna på Lagena strejkar för alla arbetare” sägs bland annat att: ”På arbetsplatser över hela landet har vågen av försämrade villkor – en ”tävling mot botten” – blivit värre med den ekonomiska krisen.
Lagenaarbetarna svarar med kamp mot både avskedanden och sämre villkor. Lagenaarbetarna visar att det är arbetarklassen som med enad kamp kan slå tillbaka attackerna.
Vi ger fullt stöd till strejken, liksom tidigare till demonstrationerna vid LO-högkvarteret och Systembolagets kontor.”

Skicka stöduttalanden till arbetarna på Lagena, e-post: lagerarbetare@gmail.com och gärna kopia till offensiv@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!