Strejk mot KKP-censuren i Kina

2013-01-09 13:07:57
Det nya året var bara en vecka gammalt när hundratals ­journalister på tidningen Southern Weekend (i Guadangprovinsen i södra Kina) gick ut i strejk efter att myndigheter lyfte ut en ledare som förespråkade mänskliga rättigheter.
Ledaren byttes ut mot en propa­gandaartikel som hyllade KKP-regi­men.
”Vad som började som en konfrontation med Southern Weekly-journalister över censurerandet av en ledare har snabbt blivit en fråga som har gett upphov till offentliga protetser mot KKP:s auktoritära styre och för krav på att regeringen att lossa sitt grepp om informationsflö­det”, rapporterade den Hongkongbaserade tidningen South China Morning Post den 8 januari.
De strejkande har fått stort stöd,     t ex i form av stora demonstrationer i Kanton, och förutom krav mot censuren reses krav på att Guangdongs propagandachef Tuo Zhen ska avsättas.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!