”Sundsvallsborna gick man ut huse”

2010-01-16 18:49:06
"Sundsvallsborna gick man ur huse och talarna avlöste varandra". Det skriver Sundsvalls Tidning i sin rapport från dagens manifestation med 3-400 personer i protest mot vårdnedskärningarna.

Framför allt var det bra att många vårdanställda, patienter, pensionärer tog till orda på torget. På det sättet fick vi inblick i de tankar och känslor som finns inför slakten på vården. Vår tanke inför mötet var just att det var vi vanliga människor på golvet som skulle göra våra röster hörda. Vi hade inte bjudit in några politiker eftersom de alltid syns och hörs ändå.

Däremot hade vi gärna sett att facket visat sig. Jag hade bjudit in mitt eget fack Vårdförbundet, men de avböjde med argumentet att de trodde det skulle bli för politiskt.

Stämningen präglades av kamplust. Flera kom just med uppmaningen att vi måste kämpa vidare och att det inte får stanna vid det här.

Vi antog också ett uttalande från oss på torget som ska skickas till landstingsrådet Ewa Söderberg och landstingsstyrelsen.

Per Johansson


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!