Tusentals demonstrerade i Jaffa mot massakern på Gaza

2009-01-28 15:56:02
Kort före den israeliska regeringen bestämde sig för att avsluta sin slakt i Gazaremsan för tillfället, marscherade tusentals judar och araber den 17 januari i Jaffa mot massakern, belägringen,
ockupationen och mot rasism.

Antikrigsmarschen i Jaffa den 17 januari genomfördes för att betona att rörelsen mot israelisk militarism, ­ock­upationen och rasism fortfarande behöver utökas.
Över 3 000 demonstranter deltog. Socialistiska kamprörelsens (CWI Israel/Palestina) aktivister marschera­de i ett block med anhängare, med både arabiska och judiska arbetare och studenter. På vår banderoll stod det ”Judar och araber vägrar vara fiender – Stoppa kriget – Socialistiska kamprörelsen”. Den kompletterades med plakat med texten ”Kapitalets styre kommer inte att medföra säkerhet”.
Våra slagord, på hebreiska och arabiska, betonade behovet av kamp.
Med oss marscherade en grupp studenter från västra Negevöknen (inom skotthåll för missilerna). Deras slagord var ”Studenter från södern kämpar för fred”.
 

De flesta israeliska judar är inte ideologiska anhängare av ockupationen och skulle vilja ha en varaktig fredslösning.
De kan tids nog vinnas över för ett tydligt socialistiskt alternativ. Nu skulle många kunna dras in i famnen på populistiska högerpartier som utnyttjar deras hat mot eliten, men samtidigt kommer allt fler att tvingas gå ut i kamp och organisera sig politiskt .Många kommer att övertygas om det brännande behovet av att bygga en stark arbetarrörelse och socialistiska organisationer som de enda verktyg som kan förändra den brutala verkligheten i det kapitalistiska Israel och den barbariska behandling som pale­stinierna utsätts för.

Tnu‘at Maavak Sotzyalisti
Harakat Nidal Eshteraki

(CWI Israel/Palestina)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!