Umeå: Utförsäljningarna överklagas

2017-07-05 17:54:36
Striden om utförsäljningen av 1 600 av kommunala bostadsbolaget Bostadens lägenheter i Umeå fortsätter.

Nu har Folkinitiativet, som driver kravet på en folkomröstning, beslutat sig för att överklaga beslutet.
Anledningen är att ledningen för Bostaden hade undertecknat avtalet om försäljningen flera veckor innan styrelsen informerades. Ledningen hade också fört över de bostäder man hade tänkt sälja till två nybildade bolag, vilket även det skedde utan att styrelsen hade fått veta om det och än mindre beslutat om det.
Samtidigt fortsätter namninsamlingen för kravet på en folkomröstning om utförsäljningen. Än är striden om försäljningen av Bostadens lägenheter långt ifrån avgjord. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!