”Var med och samla motståndet”

2012-10-05 22:03:12
Beslutsvånda, sa de som skrev på avtalet. Det enda anständiga våra fackledningar kunde ha gjort om de nu hade sådan beslutsvånda, skulle ha varit att låta avtalet gå ut på allmän medlemsomröstning!

Tyvärr leder skamavtalet till att många nu säger att de tänker gå ur Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet. Till dem säger jag: Gå inte ur facket – för det är vår orga­nisation! Var istället med på att kräva en extrakongress så att vi kan tillsätta en fackledning som representerar oss och våra krav på riktigt!
De som sa ja till skambudet från medlarna är både förbundsstyrelsen och förbundsrådet. De som idag sitter där har knappast vårt förtroende.
Enligt stadgarna för Lärarnas Riksförbund kan vi få till stånd en extrakongress om en tredjedel av antalet kongressledamöter begär en sådan. Det handlar om 44 personer – folk i vår omedelbara närhet. De måste representera oss!
Var med och samla motståndet på Lärarnas Röst, Inte i mitt namn och Lärarnas Riksförbund på Facebook!
Christer Bergström
gymnasielärare och medlem i Lärarnas Riksförbund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!