Värsta sommaren någonsin för vården

2013-07-24 10:19:15
Det är politikernas nedskärningar som har orsakat dagens vårdkris. Trots alla varningar, inte minst från personalen, har nedskärningarna bara fortsatt.
– Vi varnade för hur det skulle bli, men ingen lyssnade. Nu är den verkligheten här, säger barnmorskan Camilla Mellander som jobbar på SUS (Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund) till Sydsvenskan den 20 juli.


På SUS förlossningskliniker i Malmö och Lund är bemanningen rekordlåg trots fler födslar under sommaren.
96 underbemannade barnmorskepass i Lund och lika många i Malmö. Så ser verkligheten ut på SUS förlossningsavdelningar under sommarmånaderna, skriver Sydsvenskan.

Det är den värsta sommaren hittills på SUS.
Även på andra håll är läget värre än någonsin.
Sjukhusen i Stockholmsområdet har i sommar nästan 1 000 färre sjukvårdsplatser än normalt. Men vårdkrisen kommer inte att ta slut när sommaren är över, utan fortsätter.
Det brådskar med landsomfattande uppror för att stoppa nedskärningar samt privatiseringar och för att rädda vården.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!