”Vi kräver en 1 000-lapp och ett-års avtal”

2007-06-27 12:24:01
– Vi har krävt en 1 000-lapp och ettårsavtal, berättar Rolf Häggman, klubbordförande på ABB Ludvika. Just nu ligger förhandlingarna nere på grund av semester. Vi har en ny träff med företaget i augusti.

– Det är nivån som vi ställer krav på just nu. Det verkar ju finnas en hel del pengar i företaget, det gäller bara att komma åt dem. När nivån är bestämd handlar det om fördelningen. Vi vill ju att så mycket som möjligt ska vara en generell löneökning och företaget vill att en större andel ska vara på individbasis, fortsätter Häggman.

Vad tycker ni om att det centrala avtalet blev tre-årigt? Öppnar det inte för nya attacker från regeringen?
– Vi var ju en av dem som reserverade sig mot det på avtalsrådet, säger Häggman. Vi tyckte att vi inom Metall borde ha koncentrerat oss på rejäla löneökningar i år. Jag tycker också att nivån i det centrala avtalet blev för lågt.
Frank Pettersson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!