70 varslas i Luleå

2007-05-09 12:40:08
Enligt uppgifter till Offensiv varslas ett 70-tal fast anställda inom grundskolan i Luleå om uppsägning under denna vecka.
Det rör sig om 55 lärare och 15 fritidspedagoger som riskerar mista jobben. Lärarfacken förhandlar med kommunen för att viss del ska kunna omplaceras till gymnasieskolan.
I skrivande stund har vi inte kunnat få fram om det konkreta beslutet tagits av Barn- och utbildningsnämnden eller om det är ett tjänstemannabeslut som resultat av de sparkraven på grundskolan som nämnden lagt.
Göran Thyni

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!