AfS ”den felande länken” mellan militanta nazister och kostymrasister

2018-08-08 18:10:16
Alternativ för Sverige (AfS) består av avhoppade sverigedemokrater som försvarar militanta nazister som misshandlar och mördar alla som inte passar in i den världsbild som delas av såväl AfS som SD och NMR (Nordiska motståndsrörelsen).

Delta i de antirasistiska protester som genomförs när Afs håller torgmöte i Boden och Luleå den 20 augusti. 

Kärnan i AfS utgörs av de som var ”för rasistiska” för att fortsätta sin bana inom SD och därför bildade ett eget parti där öppen rasism och nazism är välkommet. 

Partiets ledare är Gustav Kasselstrand som varit ordförande för Sverigedemokraternas tidigare ungdomsförbund SDU samt jobbat på SD:s kansli. För dem som fortfarande påstår att Sverigedemokraterna inte är rasister eller försöker förneka kopplingarna mellan SD:s rasism och öppet nazistiska grupper samt SD:s nazistiska historia borde detta vara en vagel i ögat. De som tidigare har visat nazistiska sympatier och spelat med öppet rasistiska kort inom SD är de som nu arbetar febrilt för att få ett genombrott i riksdagsvalet.

Precis som Offensiv har varnat för sedan innan SD valdes in i riksdagen ser vi nu tydliga symptom: Etablerade partier, från S till M, tar efter SD:s rasism i sin retorik och sina partiprogram. Våldsamma nazistiska grupperingar känner luft under vingarna och får höjt självförtroende på grund av den rasistiska samhällsdebatten i riksdag och media.

Om AfS skulle komma in i riksdagen öppnas den parlamentariska dörren för ett rasistparti som inte drar sig för att flirta med nazism.

Detta har vi sett i övriga Europa, i tydliga spår efter socialdemokratiska- och vänsterpartiers oförmåga att organisera arbetarklassen eller att ge ett uns av alternativ till högerpolitik.

Under en flygbladsutdelning som AfS nyligen genomförde i centrala Luleå, blev Jeff Ahl (tidigare SD-riksdagsledamot) intervjuad av NMR. I intervjun var Ahl tydlig med att han inte tar avstånd från den våldsamma nazistsekten. Nu har artikeln tagits ner och Ahl skrev på Twitter att han inte stöttar NMR, men inte kan ta avstånd från dem och jämför NMR:s antisemitism med SD:s hat mot muslimer. 

Med andra ord är AfS öppna med att vara länken mellan nazister som utför bombdåd och kostymrasisterna i riksdagen. 

En vecka senare dök såväl NMR som AfS upp samtidigt i Boden (grannkommun till Luleå där Jeff Ahl även är bosatt) för flygbladsutdelningar. Tydligare än så blir det inte. 

Att nazistiska grupper vågar visa sig på öppen gata är en följd av åratal av högerpolitik och ökade klassklyftor. 

Behovet av ett politiskt alternativ är stort när arbetare och grannar luras att vända sig emot varandra istället för mot makten.

Rättvisepartiet Socialisternas pågående valkampanjer är ett ypperligt tillfälle att gå med i arbetet för byggandet av ett nytt arbetarparti. Rösta på RS i kommunvalen i Luleå, Haninge och Göteborg samt landstingsvalen i Norrbotten och Västra Götaland. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!