Eskilstuna: ”Rör inte våra skolor”

2009-05-06 13:07:42
Kampen mot skolnedskärningarna i Eskilstuna går vidare och utvecklas.
I lördags den 2 maj var föräldrarna och eleverna ute och demonstrerade för andra veckan i rad. Kampanjen bå­de växer i styrka och skärper sina krav.

Lördagens demonstration samlade 500 personer, vilket var betydligt fler än veckan innan. Det blev också en mycket mer livaktig demonstration, med skallande talkörer: ”Rädda skolan! Rädda skolan!” Föräldrarnas ilska och beslutsamhet gick inte att ta mis­te på.
Kraven hade också mejslats ut tydligare. Nu är det tydligt att kravet gäller ett totalt stopp för alla nedskär- ningar på alla skolor.
Dessutom har föräldragruppen på Hållsta skola startat en namninsamling med detta krav. Protestlistorna kommer under veckan att spridas till alla skolor och barnstugor i Eskilstu­na kommun.

ArbetarInitiativet i Eskilstuna jobbar för fullt med att stödja kampen för att stoppa nedskärningarna och går nu i veckan ut med ett rykande färskt flygblad för att samla folk till nästa demonstration.
Vi uppmanar alla att delta i demonstrationerna som föräldraföre­ningarna arrangerar kl 10.45 i stads- parken, Eskilstuna, lördagarna den 16 maj, 23 maj, 30 maj och 13 juni!

RS Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!