Flyktingkampanj får stort stöd

2015-09-11 10:11:17
Trots det halvtaskiga vädret har det varit en bra början på septembers ekonomikampanj. Under den första veckan samlades 13 223 kronor in och vi ligger nu på 18 procent av målet.

Den pågående flyktingkrisen har naturligtvis varit det dominerande ämnet på veckans aktiviteter. Det är väldigt tydligt att det finns en omfattande och instinktiv solidaritet med världens förtryckta hos arbetarklassen och det är en solidaritet som finns trots det rasistiska propagandakriget mot migranter och flyktingar som förs av etablissemanget och högern.

Många vill bidra till Rättvisepartiet Socialisternas (RS) och Offensivs kampanjer för flyktingar. RS har en lång historia av att kämpa tillsammans med flyktingar för deras rätt att stanna i Sverige, men särskilt en historia av politiska kampanjer för att återinföra asylrätten och bekämpa rasismen.

För att på riktigt stoppa den fruktansvärda situationen som flyktingar befinner sig i måste vi tillsammans kämpa för en återuppbyggd välfärd, för bostäder och arbetstillfällen, men särskilt mot de imperialistiska krig som skapar flyktingströmmarna och för ett socialistiskt samhälle.

Vill du stödja den kampen kan du sätta in ditt bidrag på PlusGiro 87 96 49-2. Alternativt kan du Swisha till 123-240 32 85 eller sms:a ”Offensiv 50” till nummer 72550. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!