Göteborg: Fem nya medlemmar på en vecka

2012-10-31 13:38:56
Under en vecka i Göteborg värvades fem nya medlemmar. Tre till partiföreningen i Sandeslätt, en i Kortedala och en i Hjällbo. Samtliga nya medlemmar har haft kontakt med Rättvisepartiet Socialisterna (RS) under en längre tid.

Bahram Torani, ny medlem i RS Sandeslätt, har varit i kontakt med partiet under flera år. Han är politisk flykting från Iran och även organiserad i den exilkom­munistiska rörelsen. Han var en av de 80 flyktingar som genomförde en hungerstrejk under aktionsnamnet Misstro oss inte för två år sedan.

Micha Högberg, ny medlem i RS Hjällbo, har tidigare röstat på RS i valet 2010 och kände nu att hon ville organisera sig.
– Jag kände att det var ett steg i rätt riktning. Att bli aktiv är att ta del av kampen.

Iman Jalili, ny medlem i RS Kortedala, är småbarnförälder.
– Som flykting har jag fått smaka på samhällets orättvisor och nu vill jag kämpa med partiet för att förbättra situationen för alla i samma situation.
Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg har när Offensiv går i tryck flera inbokade möten med personer som vill bli medlemmar i partiet och med siktet inrik­tat på fortsatt partibygge.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!