Kampanj i Haninge ger resultat

2013-11-04 14:47:36
I Haninge har Rättvisepartiet Socialisterna (RS) startat en kampanj mot nedskärningarna inom äldreomsorgen. Haninge kommun, som styrs av Alliansen i samarbete med Miljöpartiet, vill skära ned med 55 miljoner kronor!

RS kampanjade under hela den gångna fredagen och under en del av lördagen, där många skrev på namnlis­torna mot nedskärningarna.
Under aktiviteterna i Haninge såldes det 142 exemplar av Offensiv och 13 nya prenumerationer på Offensiv. Totalt samlades 8 934 kronor in till ekonomikampanjen under helgen.
Utöver det såldes det material för        3 670 kronor under Socialism i rörel­se i Göteborg i lördags.
Kampanjen ligger i skrivande stund (den 29 oktober) på 51 187 kronor, av ett mål på 80 000 kronor.
Vi är som alltid tacksamma för alla ekonomiska bidrag vi får av ­våra läsare, som stödjer vårt politiska arbete. Vill du sätta in ett bidrag kan du göra det på PlusGiro 87 96 49-2.

Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!