Kampen för skolgården på Örnässkolan fortsätter

2018-02-14 13:41:56

foto: Jonas Brännberg


Efter svikna löften om en bättre skolgård på Örnässkolan i Luleå, som i höstas kryddades med borttagna lekmöjligheter, har barn och föräldrar fått nog. 

Efter medborgarförslag och spontana demonstrationer har barnen gått vidare och ritat sin ”drömskolgård”. I tisdags bjöds politiker och tjänstepersoner i kommunen in till utställningen för att pressas att göra verklighet om en upprustning 2018 efter barns och pedagogers behov. Önskemål om linbana, hinderbana och minigolf blandades med det som kan tyckas borde vara standard: gungor, rutschkana, bollplank, basketkorgar och ”någonstans att sitta”!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!