Lägger hellre ned än tecknar kollektivavtal

2013-05-02 08:57:31
På onsdag den 24 april träffades företrädare för fackförbundet Unionen och äg­arna av callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta. Resultatet av mötet blev att företaget förklarade att de hellre lägger ned verksamheten än skriver på ett kollektivavtal.

Offensiv har talat med Frida Niemi, en av de strejkande.
– Det är jättetråkigt att de beslu­tat att lägga ned.
– Samtidigt anser vi att vi vunnit! Vi har stått upp för det som är våra självklara fackliga rättigheter! Det är därför med stolthet vi står här idag!
Frida berättar att företaget inte haft någon vettig dialog med de strejkande.
– De har kommunicerat genom två pressmeddelanden. På mötet igår frågade jag Patrik Bergman rakt ut: Varför vill de inte teckna kollektivavtal? Han svarade inte och vågade inte titta mig i ögonen.
– Den här kampen vi har deltagit i handlar inte bara om oss utan är större, det gäller hela arbetsmarknaden.
– Det var väntat. De har nu sagt att de avvecklar inom en månad, säger Christer Gunnarsson.
Vi är trots beskedet kvar här som strejkvakter ett tag till, ända tills de helt avvecklat och lagt ner. De har sagt att de avvecklar inom en månad, säger Christer.
Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!