Luleå: Pensionärer i gemensam protest

2009-02-11 19:28:53
Med plakat, talkörer och hytta nävar, protesterade ett hundratal pensionärer från PRO (Pensionärernas riksorganisation) och SPF (Sveriges pensionärsförbund) den 27 januari mot att Luleå kommun väljer att riva lokaler för flera miljoner kronor innan man kollat om de kan tas i bruk för andra ändamål.

Det är pensionärer på bostadsområdet Mjölkudden som behöver en större lokal  och de tycker att Radiomastens förskola skulle passa utmärkt för deras verksamhet med studiecirklar och träffar som ibland samlar uppemot hundratalet medlemmar. Då räcker inte den gamla och slitna lokalen till.
– Vi är i behov av större lokaler,  säger Jan Forshage, ordförande i PRO Notviken/Mjölkudden, som tycker att kommunen borde vara mer lyhörd. Därför tycker han att det var mycket bra att de båda pensionärsföreningarna kunde gå samman och hålla den här manifestationen.
Torsten Åhlander, ordförande i SPF Mjölkudden, säger till NSD: ”Vi nöjer oss än så länge att använ­da oss av lagliga metoder, men därmed inte sagt att vi nöjer oss med det.”

– Med ett aktivt och stimulerande socialt umgänge,  lever vi längre och forsätter generera skatt till kommunen, så något borde vi få tillbaka, säger PRO-medlemmen Hjördis Sandström.
På frågan om hon kan tänka sig medverka i fler aktioner för att få igenom föreningarnas krav, svarar snart 80-åriga Hjördis Sandström kort och kärnfullt: ”Absolut!”.

Signe Engström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!