Lyckat årsmöte för RS i Stockholm

2013-05-22 14:16:40
Rättvisepartiet Socialisterna Stockholms distriktsårsmöte i söndags diskuterade bland annat partiets program och krav i lokala frågor, samt valde en ny distriktsstyrelse.

Mötet inleddes med ett bildspel från de senaste årens kampanjer som var mycket uppskattat. Filmen finns nu på Youtube.
Mattias Bernhardsson presenterade verksamhetsberättelsen från det senaste året. RS Stockholmsdistrikt har drivit många kampanjer lokalt, bland annat mot utvisningar, för rätten till bostad och mot sexuella trakasserier.

RS har också uppmärksammat och stöttat strejkande och strejkvars­lade transport-, byggnads- och kommunalarbetare samt demonstrerat med barnmorskor, sjuksköterskor, föräldrar, kurder, lärare, elever och Läkerolarbetare.
Ett par av segrarna är att gångbroarna i Husby får vara kvar och att Zhang Shujie har fått politisk asyl.
RS Stockholm har också deltagit i landsomfattande kampanjer som Välfärd utan vinst och Folkkampanjen för gemensam välfärd, antirasistiska kampanjer, asylrörelsen och även internationella kampanjer, exempelvis för aborträtt på Irland. RS har som vanligt haft livliga avdelningar på de årliga demonstrationerna på Internationella kvinnodagen, Första maj och Stockholm ­pride.

Det ekonomiska resultatet har varit bra. De senaste tolv månaderna samlades 343 223 kronor in i Stockholm, men de är väldigt ojämnt fördelade då den bästa månadens resultat är fyra gånger högre än den sämsta månadens.
Medlemsavgifter har höjts med sammanlagt 4 400 kronor och antalet prenumerationer är fortsatt högt.
Efter verksamhetsberättelsen följde en diskussion om verksamhetspla­nen, där de sex partiföreningarna hade arbetat med olika delar av partiets program som bostadsfrågor, för-ortskamp, antirasism, fackligt ­arbete, kampanjer mot privatiseringar, ungdoms- och skolfrågor samt feminism och kvinnokamp. Mötesdeltagarna bjöds även på livemusik från Elisa Borderline Trio. Presentationen om arbetslöshet och jobb fick tyvärr ­utgå på grund av sjukdom, vilket kanske var tur i oturen då mötet drog ut ­lite på tiden.
Årsmötet valde en ny distriktsstyrelse bestående av 20 ledamöter och antog målsättningen att värva 40 nya medlemmar till nästa årsmöte, varav de första sex redan före RS sommarläger. 4 654 kronor ­samlades in till partiet.
Sebastian Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!