Musas utvisning avblåst

2010-10-20 15:38:37
Ytterligare en delseger i kampen för asylrätten, i måndags (den 18 oktober) släpptes Musa Rezai ur förvaret och hans utvisning avblåstes. Solidariteten och envist arbete från asylaktivister lade grunden för detta.

Den 18 oktober klockan 15.00 skul-
le den 20-åriga afghanska flyktingen Musa Rezai utvisas, Asylrörelsen mobiliserade emot detta.
Redan klockan 13.30 hade asylaktivister från Rättvisepartiet Socialisterna, Ingen människa är illegal och Flyktingars riksorganisation samlats utanför förvaret i Kållered för att stoppa utvisningen. Samtidigt vänta­de man nervöst på den överklagan som hade lämnats in på morgonen samma dag. I telefon fick Kristofer Lundberg klockan 14.30 beskedet om att överklagan hade gått igenom och att Musa skulle släppas ur förvaret och får en ny asylprövning.

– Vi var osäkra på om det verkligen stämde eller om det var en manö-ver från polis och Migrationsverket. Vi dubbelkollade både med asylaktivister i Malmö som följt Musas ären­de och folk från Asylrörelsen som väntade in fax från Migrationsverket.
Strax därefter kom polisen ut och meddelade att de avblåst utvisningen, de läste också upp Migrationsverkets beslut och visade upp det.

– Jag vill tacka er alla, alla ni som möjliggjort att jag har fötts på nytt, det känns som att jag har fått ett nytt liv, säger Musa Rezai tacksamt.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!