Nej till uteslutning (forts.)

2007-12-19 13:38:25

foto: AnnaMaria Berggren Ericsson
Bilbo Göransson, barnskötare, hotas med uteslutning ur Kommunal.

Bilbo Göransson har ett mycket starkt stöd både bland medlemmarna i hans närhet och bland de flesta fackligt aktiva i sin egen sektion.

– Han är en riktig kämpe, en riktig facklig aktivist som lägger ner både sin själ och sitt hjärta i det fackliga arbetet. Hans värderingar och mänskliga tänkande är också helt i linje med Kommunals stadgar, säger en av Bilbos kollegor i Kommunal sektion 28:s styrelse, Monica Calderon.
Hon ger ingenting för de anklagelser som har framförts mot Bilbo om att han inte skulle ha haft sektionsstyrelsens stöd för en informationsbroschyr till unga medlemmar, som också innehöll information om Septemberalliansens stora gräsrotsdemonstration mot högerpolitiken.

Kollektivt ansvar

– Vår sektionsstyrelse har efter anklagelserna tagit ett kollektivt ansvar för det som Bilbo anklagas för, och då bör de utesluta hela styrelsen om han utesluts, säger styrelseledamoten Monica Calderon, som förbluffas över hur Kommunal har kunnat dra igång hela uteslutningsmaskineriet på grundval av en begäran från en SSU:are som inte har varit medlem i sektionen längre än sedan maj månad.
– Vilken syn har han egentligen på mänskligheten?, frågar sig Monica Calderon, om den SSU:are som har begärt Bilbo utesluten och som på sin blogg efter mordet på Riccardo skrev ”att överklassen börjat döda varandra skiter jag blanka fan i” och att de som sedan demonstrerade mot våldet i Kungsträdgården var ”retards”.

Utreda fler?

Monica Calderon säger halvt på skämt halvt på allvar att hon kanske skulle testa om hon själv kunde få till stånd en utredning om uteslutning av personer i Kommunal som har behandlat henne illa.
Även Nejad Khahiri, som har fått starkt stöd av Bilbo efter att ha gjort en Lex Sarah-anmälan, är oerhört upprörd över att någon skulle ha ansett honom vara illojal mot facket.
– Den lojalaste människan när det gäller facket är han. Det kan jag säga utifrån de möten jag haft med honom. När jag först försökte ta kontakt med facket blev jag hela tiden skickad till olika ställen, men Bilbo tog själv direkt kontakt med mig när han hört vad som hänt. Han har visat lojaliteten mot medlemmarna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!