På marsch mot vinster i välfärden

2013-05-01 21:21:30
Högerregeringen är på fallrepet och motståndet mot vinster i välfärden är massivt.
Radikala vindar präglade förstamajtågen runt om i landet. Vänstertågen i Stockholm , Göteborg och Malmö var större än på många år. Socialdemokraterna däremot samlade färre än vanligt.
Mest applåder och stöd fick angrepp på privatiseringseländet och regeringens orättvisa politik. Samtidigt fanns en oro att högerpolitiken fortsätter.
I Göteborg lyssnade omkring 500 demonstranter till talen innan RS-tåget. Kristofer Lundberg beskrev grunden i ett socialistiskt program:
– Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för förstatligandet av bostadsbolag och byggbolag för att tackla bostadskrisen, sänkning av pensionsåldern för att bekämpa ungdomsarbetslösheten, förstatligandet av banker och storföretag under demokratisk arbetarkontroll för att säkra jobben och levnadsstandarden.
Över 700 Offensiv såldes på 1 maj, plus ett 50-tal prenumerationer.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!