Protest mötte Mats Odell

2009-02-16 13:28:03

foto: Marie Bergqvist


Kommun- och finansmarknadsminister Mats Odells möttes av protester under sitt besök i Umeå.

– Vad tänker du göra för att rädda de 15 000 jobben? frågade Jan Hägglund, ledamot i Umeå kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna.

Enligt Sveriges Kommuner och Landsting kan så många som 15 000 jobb försvinna under 2009, om ingenting görs. Stora varsel har redan lagts i exempelvis Västernorrland, där en tredjedel av personalen på Öviks sjukhus varslats.
    
Odell hade, inte oväntat, inga besked om jobben. Däremot försökte han försvara miljarderna till bankerna med att bankkonkurser skulle leda till en 1930-talskris. Enorma belopp till de som orsakat dagens historiska kris – men inga löften om jobben – med andra ord.

Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!