Seger för babyn Pärla

2010-07-01 15:18:53
Familjen Abosalah med ba­byn Pärla är från Gaza, bor i Göteborg sedan 2008, och har kämpat i två års tid för att få stanna i Sverige. Måndagen den 21 juni ringde pappa Jehad Abosalah till Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv och berättade att de precis fått uppehållstillstånd.

– När jag kom till mötet idag, på Migrationsverket, så visste de om att jag varit ute och deltagit i protester, att jag hade kontakt med er och med an­nan media. Det första jag gjorde var att jag ringde min fru och berättade, sen ringde jag er. Ni ska ha ett tack för det stöd ni har visat, och hjälpen ni har gett, sa Jehad till Offensiv.
Jehad och hans fru Lamia har tillsammans med flera palestinska flyktingar kämpat för uppehållstillstånd i Sverige. Vissa bor utan rättigheter i Sverige sedan många år efter att de fått avslag.
Flyktingar har tvingats att leva ut­an papper, i en svår situation både ekonomiskt och socialt. För palestin­ska flyktingar från Gaza har det varit en svår tid. Inte bara ifråga om vetskapen om det fruktansvärda läget i hemlandet, utan också då de nekats uppehållstillstånd trots att de inte kan utvisas på grund av den pågående blockaden av det palestinska området.

Denna goda nyhet visar återigen att kamp lönar sig.
Familjen Abosalah valde att käm­pa trots den svåra situation familjen har befunnit sig i. I Gaza förlorade de ett barn på grund av missfall. De var förföljda av Hamas och skräckslagna för sina liv.
Väl i Sverige fortsatte svårigheter­na. De nekades asyl och deras nio månader gamla dotter Lulia (känd som Pärla) mådde allt sämre och slutade gå upp i vikt. Familjen är övertygad om att det beror på de problem de haft med Migrationsverket. Barn känner av föräldrars oro.
– Finns det ingen respekt för
de mänskliga rättigheterna?, undrade mamma Lamia.

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för ett återinförande av asylrätten och vi ger vårt fulla stöd till de kämpande palestinska flyktingarna. Uppehållstillståndet till familjen Abosalah är en seger i kampen för allas rätt till asyl!

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!