Shehui Zhuyi Zhe – nytt nummer ute nu!

2009-04-15 18:51:43
Kinesiska arbetare som kämpar mot den skandalösa privatiseringen av sin textilfabrik kräver ”generalstrejk” om inte deras krav uppfylls.
Denna kamp i Hebeiprovinsen är bara ytterligare ett tecken på den djupnande ekonomiska krisen och dess effekter på klasskampen. Kampen i Hebei har följts med stort intresse på internethemsidor i hela Ki- na.

Det andra numret av Shehui Zhuyi Zhe (Socialisten) innehåller en långtgående analys av denna kamp, dess ursprung och vägen framåt för den, skriven av Liang Weng Dao.
Det nya numret innehåller också artiklar om den ekonomiska krisens förödande följder för arbetare, ungdomar och migranter. En intervju genomförd av Zheng Zhi av kvinnliga studenter reser viktiga frågor om de­ras jobb- och utbildningsutsikter och om könsdiskriminering i Kina. Hong Yi analyserar den borgerliga demokratins verkliga natur och de rikas politik.
Där finns också artiklar av Peter Taaffe om det revolutionära arvet ef­ter Rosa Luxemburg, samt rapporter om strejkrörelsen i Guadeloupe och HBT-kampen i USA.

Shehui Zhuyi Zhe produceras av kinesiska socialister som vill ha ett internationellt socialistiskt och arbetar- klassbaserat svar på den djupnande kapitalistiska krisen som har raderat ut omkring 30 miljoner jobb i Kina under det föregående året, omkring hälften av det totala antalet försvunna jobb i världen hittills till följd av krisen.
Tidskriften distribueras huvudsakligen i elektroniskt format på grund av den extremt hårda och ökande statliga repressionen.
Utgivandet av det andra numret av denna tidskrift är en tribut till kinesiska socialisters beslutsamhet och kampglöd. Den tillhandahåller också politiska analyser och argument som kommer att vara ovärderliga i arbetar­nas kamp för att försvara jobben och levnadsstandarden, ställda som de är inför ett upptrappat tryck från företagspamparna och staten.

Den 48-sidiga tidskriften kan beställas som en PDF-fil från cwi.china@gmail.com
Donationer för att hjälpa till med att upprätthålla och utveckla tidskriften kan göras via vårt paypalkonto.
chinaworker.info

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!