Sudan: Frige Mohamed Satti och alla politiska fångar

2018-01-24 16:30:31

foto: Izquierda Revolucionaria México
Solidaritet från CWI Mexiko.

CWI-sympatisören Mohamed Diaeldin Mohamed Satti, 21 år gammal och känd som ”Hamudi”, är en av de protesterande som har arresterats av den sudanesiska staten den senaste veckan som en del av Al-Bashirregimens brutala svar mot den våg av protester som har brutit ut mot den snabba prishöjningen på basvaror samt mot åtstramningen.

Hamudi arresterades onsdag eftermiddag den 17 januari när han deltog i en fredlig marsch i centrala Khartoum.
Över 400 politiska aktivister och protesterande är för närvarande i förvar i landet, däribland nio medlemmar av det sudanesiska kommunistpartiets politbyrå, ledande medlemmar i National Umma Party samt den erfarne kvinnliga aktivisten Ilham Malik Salman Ahmed.
Denna hysteriska massarresteringskampanj har utvidgats till att inkludera sudanesiska och utländska journalister som har rapporterat om protesterna, vilket blottlägger regimens rädsla över att även mild kritik av dess politik skulle kunna vara gnistan som tänder en massrevolt.
Enligt de protesterande som har släppts tvingar säkerhetsstyrkorna de anhållna att skriva under ett dokument där man lovar att inte delta i några demonstrationer eller politiska aktiviteter i framtiden. De som har vägrat skriva under, som Hamudi, har hållits kvar i förvar. Fångarna förvägras besök från sina familjer, får sina skallar rakade och blir fysiskt misshandlade.
CWI kräver att Mohamed Satti ”Hamudi” och alla andra politiska fångar omedelbart frisläpps. Vi uppmanar alla våra sympatisörer världen runt till att protestera mot de sudanesiska myndigheterna vid ambassader och konsulat.
Vi uppmanar också alla som kan att uttrycka sin solidaritet med Hamudi och de andra fängslade genom att skicka foton och solidaritetsmeddelanden till cwi@worldsoc.co.uk.
Redan har flera solidaritetsaktioner genomförts runt om i världen. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!